A kávéfőző így lesz vízkőmentes – Egyszerű tisztítási mód

A kávéfőző így lesz vízkőmentes - Egyszerű tisztítási módA kávéfőző így lesz vízkőmentes - Egyszerű tisztítási mód

A kávéfőző így lesz vízkőmentes – Egyszerű tisztítási mód.

Ha észreveszed, hogy a frissen főzött kávéd furcsa ízűvé válik, akkor itt az ideje egy takarításnak. Hasonlóképpen, ha a főzés a szokásosnál tovább tart, vagy a gép elakad, megáll, akkor is eljött a nagytakarítás ideje.

A kávéfőző így lesz vízkőmentes  - Egyszerű tisztítási mód

Ha a kávéfőző jól működik és egyébként minden rendben van vele és a kávéval is, akkor is érdemes rendszeresen tisztítani a kávéfőzőt, mert gyakran ott lappanghat benne a penész, a baktériumok és a vízkő is.

Azaz minden héten egyszer érdemes alaposan megpucolni és így hosszabb ideig működhet majd. A kávéfőző élettartamának további meghosszabbítása érdekében pedig egy-két havonta érdemes vízkőteleníteni is.

Töltsd fel a kávéfőző víztartályát félig vízzel és félig ecettel, 30 percig hagyd így, majd indítsd el, mintha kávét főznél (de kávé nélkül). Utána öblítsed ki a tartályt kevéske mosogatószerrel és forró vízzel, majd jöhet még egy adag főzés, de most csak vízzel. Ezzel tudod biztosítani az összes ecet eltávolítását a rendszerből. Most adjunk hozzá egy kis kanál szódabikarbónát a vízhez, és indíts el egy újabb főzést. Ha pezseg, akkor tudod, hogy még mindig van benne ecet. Ekkor főzz le egy újabb adag vizet, hogy az összes ecet eltűnjön. Végül mosd ki a tartály belsejét, és töröld százazra egy konyharuhával a külsejét.

Ha kotyogós kávéfőzőt használsz, akkor az összes alkatrészt szét kell szerelni az alapos tisztításhoz. Így le tudod öblíteni le a maradék zaccot. Ezután töltsed fel a mosogatót meleg vízzel és ecettel, és áztassad be a szétszerelt alkatrészeket. Dörzsöld át szappanos szivaccsal, majd alaposan öblítsd le, és hagyjad megszáradni.

A kávéfőző így lesz vízkőmentes  - Egyszerű tisztítási mód

Egyes kávéfőzők öntisztító funkcióval is rendelkezhetnek, ami a gyártó utasításainak követésével aktiválható.

Forrás: bestlifeonline.com

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük