Amit soha nem szabad elviselned egy kapcsolatban - 5 viselkedésAmit soha nem szabad elviselned egy kapcsolatban - 5 viselkedés

Amit soha nem szabad elviselned egy kapcsolatban – 5 viselkedés.

Aki ismeri a saját értékét, az nem elégszik meg kevesebbel, mint amit megérdemel. Ez azt jelenti, hogy amint a partner elkezd érdektelenül, túlzottan negatívan, sértőn viselkedni, egyszerűen elmegy, továbbáll. Ez túl szigorúnak hangzik? Nem! Senki sem akarja vesztegetni feleslegesen az idejét, igaz?

Amit soha nem szabad elviselned egy kapcsolatban - 5 viselkedés

Azok, akik tudják, hogy megérdemlik az igaz szerelmet, nem fogadnak el ennél kevesebbet. Inkább egyedül maradnak, mint hogy elfogadják a rossz bánásmódot és a manipulációt.

Most 5 olyan dolog következik, amit egy önmagát tisztelő egészséges önértékeléssel és személyiséggel, lélekkel, gondolkodásmóddal rendelkező ember soha nem fog elviselni egy kapcsolatban, bármilyen erős is a vonzalom, a szeretet, a szerelem.

A kapcsolatban az önmagát tisztelő személy nem tűri a határok átlépését, a lenézést, az egoizmust és az önzést. A kapcsolat kettőtökről szól, sohasem csak az egyikről. Az jó, ha értékeled a partnert, aki figyelmes és kedves, segítőkész. Aki hisz önmagában, őszinte és együttérző partnerre vágyik.

Az a személy, aki ismeri az értékét, olyan valakit akar, aki magabiztos, és aki nagylelkű anélkül, hogy bármit is várna cserébe. Nem akar cinikusokat és kalkulátorokat a környezetében.

A hatékony kommunikáció szükséges, sőt elengedhetetlen egy jó partnerkapcsolathoz. A közömbösség egyszerűen elfogadhatatlan. Aki többre tartja az egyoldalú beszélgetéseket, mint a minőséget, közös kommunikációt, akár hétköznapi dolgokról, akár párkapcsolatokkal kapcsolatos összetett témákról beszél, az nem viselhető el sokáig. Nem nagy kérés a nyitottság a közös, tartalmas beszélgetésekre.

Egy kiteljesedett ember, aki értékeli önmagát, olyan társat szeretne, aki türelmes, megértő, és aki mellette áll, akkor is ha a dolgok nehezebbek és rosszabbak lesznek. Nem tűri az elzárkózást és az érdektelenséget. Tisztában van vele, hogy nincs szüksége olyan valakire, aki nincs mellette a hullámvölgyön mélyén is. Ez a viselkedés kulcsfontosságú mutatója annak, hogy rossz személy mellett vagy.

A szabadság tisztelete elengedhetetlen egy egészséges és jó kapcsolat fennmaradásához. A sikeres és érett ember tisztában van azzal, hogy partnerének személyes térre és időre van szüksége, azaz egyedül eltöltött időre, ezért tiszteletben tartja ezt. Sőt, egyenlő megértést vár el. Nem akar olyan kapcsolatban élni, amelyben versengő, tolakodó szellem és birtoklási vágy uralkodik.

forrás: superzena.b92.net

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük