A fánk receptje magával ragad majd, hiszen pillanatok összeállítható a szuper tészta és a végeredmény is garantált.
Puha, illatos és édes fánk, egy igazi finomság, desszert kerülhet az asztalra, az év bármely szakában.
Fánk hozzávalók:
1 bögre langyos tej
2 evőkanál vaj
1 tojássárgája
1 és 3/4 bögre liszt
szárított élesztő – 1 zacskó
3 ek cukor
1 zacskó vaníliás cukor
+
olaj a sütéshez
- Forradalmi áttörés az energiatárolásban – Sóalapú akkumulátor
- Ne ajándékozz élő állatot karácsonyra! – Az állatok nem ajándéktárgyak
- Lakásékszer – Több, mint festmény, ez a szeretet ragyogása
- Új magyar közösségi platformok a sport digitalizációjáért
- A sikeres álláskeresés 5 lépése
A fánk elkészítése:
Az alapanyagokat alaposan kikevered.
Pihenteted langyos helyen, letakarva 1 órát.
Kinyújtod, lisztezett felületen kb. 1, 5 cm vastagra, kör alakúra.
Szaggatod.
A közepét óvatosan az ujjaddal lenyomod, benyomod. De ne lyukadjon ki.
Ismét pihenteted fél órát.
Majd forró, bő olajban, többször megforgatva mindkét oldalát kisütöd a fánkoknak.
Rácsra szedve hagyod kihűlni.
Díszítheted cukormázzal.
Vagy töltsd meg finom csokikrémmel, vagy pudinggal. De finom lekvárral megkenve is ízletes, látványos.
Miklós Edit