A legfinomabb farsangi fánk receptje - Elronthatatlan!A legfinomabb farsangi fánk receptje - Elronthatatlan!

A farsangi fánk receptje magával ragad majd, hiszen pillanatok összeállítható a tészta és a végeredmény is garantált.

A legfinomabb farsangi fánk receptje - Elronthatatlan!

Puha, illatos és édes fánk, egy igazi finomság, desszert kerülhet az asztalra, az év bármely szakában.

Fánk hozzávalók:

1 bögre langyos tej

2 evőkanál vaj

1 tojássárgája

1 és 3/4 bögre liszt

szárított élesztő – 1 zacskó

3 ek cukor

1 zacskó vaníliás cukor

+

olaj a sütéshez

 

A fánk elkészítése:

Az alapanyagokat alaposan kikevered.

Pihenteted langyos helyen, letakarva 1 órát.

Kinyújtod, lisztezett felületen kb. 1, 5 cm vastagra, kör alakúra.

Szaggatod.

A közepét óvatosan az ujjaddal lenyomod, benyomod. De ne lyukadjon ki.

Ismét pihenteted fél órát.

Majd forró, bő olajban, többször megforgatva mindkét oldalát kisütöd a fánkoknak.

Rácsra szedve hagyod kihűlni.

Díszítheted cukormázzal.

Vagy töltsd meg finom csokikrémmel, vagy pudinggal. De finom lekvárral megkenve is ízletes, látványos.

Facebook oldalunk: ITT>>>

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük