Ropogós sajtos péksütemény – Könnyen elkészíthető ez az egyszerű recept, ez a finomság, a kezdők is bátran nekiállhatnak. A tetejére nem kötelező reszelt sajtot szórni, mehet helyette vagy vele szezámmag, lenmag, tökmag is, de ha átkened ketchuppal, az is remek választás. Így ez egy soha meg nem unható, változatosnak tekinthető péksütemény.
Ropogós sajtos péksütemény recept.
Íme a recept! Hozzávalók:
1 bögre liszt
4 evőkanál olaj
2 evőkanál zsír
1 evőkanál olvasztott vaj
1 tojás
negyed bögre tej
só
fél zacskó szárított élesztő
negyed bögre reszelt sajt
+ a tetejére 1 tojássárgája felverve, reszelt sajt
Elkészítés
Mindent egy tálba öntesz. kézi mixer dagasztó spiráljával legalább 10 percig dagasztod a tésztát. Fóliával letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán ár. Lisztes deszkára borítod a tésztát, kinyújtod és párszor áthajtogatod. A rétegek közé is szórsz egy kis reszelt sajtot. Vékony csíkokra vágod derelyevágóval. Sütőpapíros tepsire helyezed. Lekened tojássárgájával, megszórod reszelt sajttal. Pihenteted 10 percet. 100 fokos sütőben 5 percig sütöd, majd 180 fokos sütőben 20 percig. Amikor szép sárga, akkor lesz készen.
Miklós Edit
Jó étvágyat!