Mindenki lehetne boldog, csak nem mindenki akarjaMindenki lehetne boldog, csak nem mindenki akarja

Mindenki boldoggá válhat, de nem mindenki akarja… Mindenki lehetne boldog, csak nem mindenki akarja. Elgondolkodtató sorok.

Nem szabad szenvedni mások helyett!!! Nem minden ember válhat boldoggá. Inkább úgy helyes: mindenki boldog lehetne, de nem mindenki akarja.

Mindenki lehetne boldog, csak nem mindenki akarja

Bizonyára találkoztál olyan emberekkel, akiknek az élete folyamatos nehézségek és problémák sorozata és akiknek a boldog fogalma nem igazán ismert.

„Valami kellemetlen dolog történik velük folyamatosan, és minden mindig rossz. Ha alaposan szemügyre veszed őket, rájössz, hogy mindig elégedetlenek valamivel. Lehet, hogy jó munkájuk van, de valamivel mégsem elégedettek. Lehet, hogy van egy csodálatos férjük / feleségük, de bármit is csinálnak, mindig van valami bajuk vagy hiányérzetük.”

Szenvednek és szenvedésre késztetik a körülöttük élőket.

Amikor az emberek szeretik vagy részesülnek a szenvedésből és a boldogtalanságból, akkor mindig azt vonzzák be!!!!

A semmilyen módon nem megoldható probléma fő oka az, hogy az illető belsőleg nem akarja megoldani (és lehet, hogy nincs is tisztában vele).

Ennek a jelenségnek két oka is lehet:

„Az első az emberben mélyen gyökerező áldozatvállalás, mártíromság vagy saját maga, a világ és az emberek negatív megítélése. Ilyen programok felmerülhettek a korábbi inkarnációkban, vagy kialakulhattak egy olyan személyben, aki nem kívántként született a családba, akitől megpróbáltak megszabadulni.”

„A megoldhatatlan problémák második oka az, hogy olyan előnyöket nyújtanak az embernek, amelyeket nem akar elveszíteni. Ezek az előnyök fontosak és biztonságot szolgáltatnak. Pl. a betegség lehetővé teszi a rokonok fokozott figyelmét, vagy lehetővé teszi, hogy ne dolgozzon, és valamiféle ellátásban részesüljön.”

Kívülről úgy tűnhet, hogy ez egy gyakori jelenség, amelynek gyökerei a gyermekkorig nyúlnak vissza, amikor a gyermek fájdalom és gyakori betegségek révén megkapta a szükséges szülői figyelmet, a szeretetet és gondoskodást.

Az embernek számtalan lehetősége nyílik arra, hogy megszerezze, amire szüksége van.

Sokan félnek attól, hogy megváljanak a problémától, mert akkor nem tudják elérni, amit akarnak. Számukra a probléma megoldása azt jelenti, hogy szeretet és figyelem nélkül maradnak. A problémamentes élet pedig megegyezik a figyelem hiányával vagy a magányossággal.

Sokan egész életükben elnyomják a boldogság iránti vágyukat, és nem engedik magukat boldognak lenni, kételkedve a lehetőségekben, „adósságba” sodorva magukat, bűntudat által gyötörve, korlátozásokat létrehozva és falakat emelve maguk körül.

Fontos megérteni, hogy lehetetlen valakit boldoggá tenni vágya nélkül!!!

Gyakran az a legjobb módja, hogy segíts egy ilyen embernek, ha ráhagyod problémáinak megoldását. Mindenki maga dönti el, hogy boldog akar-e lenni, és mennyi időt hajlandó eltölteni mások problémáinak megoldásával.

Nem szabad szenvedni mások helyett!!!

Nem minden embernek van lehetősége azonnal gyökeresen megváltoztatni az életét, de mindenki képes elgondolkodni azon, hogyan lehet azt örömtelibbé és boldogabbá tenni.

A pozitív rezgések növekedése miatt változások jelentkeznek az ember életében, életminősége javul. Az idő múlásával boldogabbnak érzi magát.

Forrás: Késmárki László: A boldogság kulcsa A pozitív gondolkodás nagy könyve Ankh kiadó 2021.

Facebook oldal: ITT>>>

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük