Vaníliás cukor házilag, fillérekből. Pillanatok alatt elkészíthető és ugyanolyan édes, illatos, aromás, mint a bolti verzió. Ráadásul sokkal olcsóbb és elkészíteni is izgalmas. Érdemes kipróbálni, hiszen ez a sütési hozzávaló rengeteg édesség, torta, sütemény alapja és fontos alapanyagnak tekinthető, ha desszertről van szó.
Vaníliás cukor hozzávalók
Cukor
Igazi vaníliarúd
- Az egyéniség térnyerése a frizurák világában
- Ropogós sajtos péksütemény – Villámgyors, egyszerű recept
- Egyre több férfi választja a retró borotválkozási élményt
- Ingyenes túravezető neked, bárkinek, mindenkinek? Igen!
- A mák csodát tesz a szervezettel – 13 érdekes tény
Elkészítés
1 db vaníliarudat hasíts fel hosszában, óvatosan.
Kapard ki a belsejét.
A velőt add hozzá 10 dkg cukorhoz. Ez lehet kristálycukor, de porcukor is. Kész is, már használhatod kis.
Légmentesen lezárt befőttesüvegben 1-2 hétig pihentesd és meglátod így még aromásabb, illatosabb lehet.
A kikapart vaníliarudat sem kell kidobni, ugyanis remekül hasznosítható. Helyezd bele egy befőttesüvegnyi cukorba, rázd össze és meglátod hosszú időn át fantasztikusan átveszi a cukor a vanília aromáját.