Vaníliás cukor házilag, fillérekből. Pillanatok alatt elkészíthető és ugyanolyan édes, illatos, aromás, mint a bolti verzió. Ráadásul sokkal olcsóbb és elkészíteni is izgalmas. Érdemes kipróbálni, hiszen ez a sütési hozzávaló rengeteg édesség, torta, sütemény alapja és fontos alapanyagnak tekinthető, ha desszertről van szó.

Vaníliás cukor hozzávalók
Cukor
Igazi vaníliarúd
- Borsmenta – A sokoldalú csodanövény
- 5 ruhadarab, ami már egyáltalán nem divatos
- Áprilistól fizetned kell, ha Velencébe mész
- 7 tipp és téged messzire elkerülnek majd a kiberbűnözők
- Te tudod mit kell tenni vészhelyzet esetén? – 4 életmentő tipp
Elkészítés
1 db vaníliarudat hasíts fel hosszában, óvatosan.
Kapard ki a belsejét.
A velőt add hozzá 10 dkg cukorhoz. Ez lehet kristálycukor, de porcukor is. Kész is, már használhatod kis.
Légmentesen lezárt befőttesüvegben 1-2 hétig pihentesd és meglátod így még aromásabb, illatosabb lehet.
A kikapart vaníliarudat sem kell kidobni, ugyanis remekül hasznosítható. Helyezd bele egy befőttesüvegnyi cukorba, rázd össze és meglátod hosszú időn át fantasztikusan átveszi a cukor a vanília aromáját.