Az autizmus és az étkezés között van összefüggés, kapcsolat?

Az autizmus és az étkezés között van összefüggés, kapcsolat?Az autizmus és az étkezés között van összefüggés, kapcsolat?

Az Országos Biofeedback és Neurofeedback Független Egyesület szervezésében az idén ősszel is megrendezésre kerül egy egész napos konferencia. Ennek a szervezők az „Autizmus 360 ° -Térképezd fel a lehetőségeket” címet adták.

Az autizmus és az étkezés között van összefüggés, kapcsolat?

A Konferencia szervezői feladatait ellátó OBNE kiemelt fontosságú témaként kezeli az autizmus fogalmát. Az általuk képviselt módszertan, azaz a neurofeedback tréningek fejlesztési lehetőséget jelenthetnek ezen pszichés fejlődési zavar kapcsán is.

Kiegészítő idegrendszeri fejlesztésként a neurofeedback tréningek segíthetik az autizmus spektrum zavarral diagnosztizált személyeket. Segíthetnek a figyelem, a koncentráció erősítésében, a szociális funkciók fejlesztésében, adott esetekben a kommunikáció, beszédkészség javításában.

A megrendezésre kerülő eseményen az Egyesület minél részletesebb módon kíván majd beszélni az álaluk használt fejlesztési technikákról. Ugyanakkor bármely idegrendszeri nehézség fejlesztésében a komplexitásban való gondolkozás alapvető fontosságú. Így a szervezők az autizmus kapcsán is egy átfogó képet szeretnének nyújtani a látogatók számára.

Innen tehát a 360 ° megjelölés, azaz a konferencia a problémakör több oldaláról fogja megvilágítani az autizmus spektrum zavar kapcsán felmerülő kérdéseket.

A meghívott előadók által szó lesz – többek között – az autizmus és az étkezés kapcsolatáról, a szervezetben lévő nehézfémek befolyásoló hatásairól, az állapot kapcsán felmerülő valóságokról és tévhitekről is. Továbbá a szülőként megélt tapasztalásokról és a pedagógiai szakszolgálat autizmusban való szerepéről a köznevelési rendszerben.

Facebook oldalunk: ITT>>>

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük