Mobiltelefonos applikáció segíti a szülőketMobiltelefonos applikáció segíti a szülőket

Mobiltelefonos applikáció segíti a szülőket.

Gyermek elsősegély mobiltelefonos applikációt mutattak be Budapesten. Az alkalmazás rövid videókon és leírásokon keresztül segíti a szülőket a gyerekbalesetek megelőzésében és ellátásában.

Mobiltelefonos applikáció segíti a szülőket

    Hornung Ágnes, az alkalmazás létrejöttét támogató Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Bethesda Gyermekkórházban tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakorvosai állították össze azokat a videókat, amelyek akut vészhelyzet vagy bármilyen betegség esetén gyors és hatékony segítséget tudnak nyújtani a szülőknek.


    Ez biztonságérzetet adhat és csökkenti az aggodalmat, amely gyermekük születésétől kezdve folyamatosan jelen van a szülők életében – fogalmazott az államtitkár.


    Hornung Ágnes kiemelte, a kormány már tizenhárom éve azért dolgozik, hogy biztonságot és kiszámíthatóságot nyújtson a családoknak, ezt szolgálja a több mint harminc féle családpolitikai intézkedés. Ezek az otthonteremtést, az anyagi biztonság kialakítását, valamint a munka-magánélet egyensúlyát segítik.


    Ezt a hármas törekvést az idei évtől egy újabb alappal egészítik ki, és kiemelt figyelmet fordítanak a testi-lelki-szellemi egészségre is – tette hozzá az államtitkár.


    Hornung Ágnes azt hangoztatta, szeretnék átadni az üzenetet, hogy családban élni jó, és elérni, hogy minden vágyott gyerek megszülessen Magyarországon.


    Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója elmondta: tizennyolc éves működésük során azt tapasztalták, hogy a szülők tanácstalanok vészhelyzetek esetén, vagy régmúlt időkből hozott eljárásokat használnak, amelyek nem feltétlenül segítenek a bajban.


    Ezért kezdtek el ingyenes gyermekelsősegély-oktatásokat tartani, amelyeken eddig 45 ezer szülő, nagyszülő vett részt országszerte. Mivel azonban nem tudnak mindenkihez személyesen eljutni, kifejlesztették az ingyenes applikációt,. Letöltésével a szülőknek a „zsebében lehet a gyermekmentő” – mondta az igazgató.


    Gesztes Éva hozzátette: a gyermekkori balesetek 75 százaléka megelőzhető lenne. Ha felnőttek tudnák, hogy mitől és hogyan kell megóvni a gyerekeket.


    Az alkalmazásban ezért olyan kórképeket, baleseteket mutatnak be, amelyekkel nagy eséllyel találkozhatnak a szülők. Például mérgezést, fulladást, lázgörcsöt vagy allergiás reakciót -, és bemutatják az újraélesztés technikáját is.

MTI

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük