Minden eddiginél több, csaknem háromezer program a Múzeumok éjszakáján

Minden eddiginél több, csaknem háromezer program a Múzeumok éjszakájánMinden eddiginél több, csaknem háromezer program a Múzeumok éjszakáján

Minden eddiginél több, csaknem háromezer program várja a látogatókat országszerte és a Kárpát-medencében is az idei Múzeumok éjszakáján.

Minden eddiginél több, csaknem háromezer program a Múzeumok éjszakáján

 Ez a rendezvény az ország egyik legnagyobb kulturális fesztiválja, amelyen a múzeumok még inkább megtelnek élettel.

A rendezvény idei jelszava a gólpassz.

Ez utal a labdarúgó Európa-bajnokságra, arra a csapatmunkára, szervezettsége is felhívja a figyelmet, amelyek alapján a múzeumok működnek, a múzeumi munkatársak dolgoznak.


Minden eddiginél több program várja a látogatókat a fővároson kívül számos vidéki városban. A rendezvény központi kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, amelyhez a határ túloldaláról, Párkányból is csatlakoztak múzeumok programokkal, kedvezményekkel és meghosszabbított nyitvatartással.


  A programokról részletes információk elérhetők a Múzeumok éjszakája weboldalán.

Itt helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetők az események, de egy mobilalkalmazás is segíti a tájékozódást.


    A fővárosi rendezvények és kiállítások egységes karszalaggal látogathatók.

Ez a csatlakozott intézményekbe való belépésre és a programokon való részvételre jogosít. Illetve ingyenesen használhatók vele a BKK kizárólag ezen az estén üzemeltetett múzeumi buszjáratai is. Vidéken a belépőjegyek az adott intézményekben válthatók meg.


    A mintegy 450 csatlakozó intézményben szombaton kora délutántól késő estig tartanak a programok.

Tárlatvezetésekkel, koncertekkel, filmvetítésekkel, interaktív eseményekkel, workshopokkal, családi- és gyermekprogramokkal és meglepetésekkel várják az érdeklődőket.

A szervezők az este folyamán élő közvetítésekkel jelentkeznek a program közösségi felületein, a Facebook- és Instagram-oldalakon is, ahol a legizgalmasabb helyszínekből és programokból adnak ízelítőt.

MTI

kép: MTI/Hegedüs Róbert

Facebook oldalunk: ITT  >>>

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük