Filléres házi savanyúság pár perc alatt – Egyszerű recept

Filléres házi savanyúság pár perc alatt - Egyszerű receptFilléres házi savanyúság pár perc alatt - Egyszerű recept

Filléres házi savanyúság pár perc alatt. Így készül a gyorsan savanyított lilahagyma.

Filléres házi savanyúság pár perc alatt - Egyszerű recept


A hidegebb időszak beköszöntével megéri minél több egészséges élelmiszert, ételt beépíteni a
táplálkozásunkba. Ilyenkor a gyakori megfázásos és légúti betegségekkel szemben a megfelelő
szezonális zöldségek és gyümölcsök, de például savanyúság fogyasztásával is védekezhetünk.

A hagymafélék például a legjobbak közé tartoznak az őszi-téli zöldségek közül. Szuper savanyúság készíthető belőle.

  • támogatják az immunrendszer működését
  • erős gyulladáscsökkentő hatásuk van
  • alkalmasak a felsőlégúti problémák kezelésére


Egyszerű és gyors házi savanyúság – savanyított hagyma – recept

A savanyúság hozzávalói:


2 kisebb lilahagyma
kettő csésze ecet
2 csésze víz
1/3 csésze cukor
2 evőkanál só

A savanyúság elkészítése:


Először vékonyra felszeleteljük a hagymát, aztán közepes lángon egy kisebb fazékban felhevítjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót.

Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik (körülbelül 1 perc).

Majd hagyjuk kicsit kihűlni a sóoldatot.

Ezalatt tegyük egy üvegbe a felszeletelt hagymákat, és végül öntsük rá a kihűlt keveréket.

Az üveget azután zárjuk le, hogy szobahőmérsékletűre hűlt, majd tegyük be a hűtőszekrénybe.

Akkor lesz fogyasztható, ha a hagymák világos rózsaszínűek és puhák lesznek.

Hűtőben így akár 2 hétig is eláll ez az egészséges és finom savanyúság, ami kitűnő húsok mellé, szendvicsekbe, de feldob egy isteni házi készítésű hamburgert is.


„Ha szeretjük a különlegességeket, akkor kombinálhatjuk a hagymafajtákat: a lilahagyma mellé
tehetünk vöröshagymát, fehérhagymát, vagy éppen fokhagymát, de ízlés szerint zöldfűszerekkel is feldobhatjuk a savanyúságunkat.”
– mondja Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat dietetikusa

Ha a csípőset szeretjük, akkor kipróbálhatjuk a receptet egy kis chilivel is!

Forrás: Európai Friss Csapat

Facebook oldalunk: ITT>>>

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük