A magyar pizza világsikere - Az egész világ rajong érte
A magyar pizza világsikere - Az egész világ rajong érte

A magyar pizza világsikere – Az egész világ rajong érte.

A Pizza DOC világbajnokságra november 13-14-15-én került sor a NEXT Area-ben, az Ex Tabacchificio-ban Capaccio Paestumban (SA). Ez az esemény évről évre egyre globálisabbá és egyre népszerűbbé válik, a világ minden tájáról érkeznek versenyzők. Köztük Magyarországról is. Brenner Róbert, Stella Muntyán és Balázs Attila páratlan sikereket ért el a jó hangulatú világversenyen.

A tét óriási, hiszen minden versenyzőnek csak egyetlen egy lehetősége van pizza készítésére, ezért a verseny megkezdése előtt ellenőriznie kell a sütőt, és meg kell győződnie arról, hogy minden rendelkezésre álló feltétel megfelelő-e.

@stellaspizzachef

A mai második versenye volt számomra Pizza Contemporanea kategória. Tészta 48 óra ,50% Biga, 72% hydro. Feltétek: Mascarpone, fior di latte mozzarella, parmezán forgács, extra szűz oliva olaj, pisztáciás mortadella, burrata , édes pisztácia krém csorgatva. Ehető virágok: begónia.🥰🙋‍♀️👩‍🍳🇮🇹🤌#campionatomondialepizzadoc2023 #takarodjonforyouba #nekedbelegyen❤️ #campionatopizzadoc #capacciopaestum #foryou #foryoupage #perte

♬ eredeti hang – Stella’s Pizza Privát Chef

 A pizzaszakács a versenykiírásban meghatározott határidőn belül elkészíti a pizzáját, villanysütőben vagy fatüzelésű sütőben megsüti, majd ezt követően bemutatja a szervezet munkatársai/hostessei/stewardjai által elrejtett zsűrinek. A zsűri „rejtett”, ami azt jelenti, hogy a bírák nem tudják, ki készítette az általuk minősített pizzát. A pizzát a szervezet munkatársai szállítják a zsűrinek.

A magyar pizza világsikere - Az egész világ rajong érte

A nápolyi pizzával, a recepttel kapcsolatban általában azt gondolják az emberek, hogy abszolút egyszerű alapanyagokból áll: pizzaszósz, mozzarella, sonka és ennyi is. De ezt annyira fel lehet dobni, hogy minden egyes falat igazi különlegességnek számít majd.

„A nápolyi pizzának rengeteg kritériuma van, hogy mi is felel meg egy nápolyi pizzának. A mi nápolyi pizzánknak az a különlegessége, hogy elég vastag a széle, jobban feljön a széle. Ez az egyik feltétele. Külön kategóriák voltak a versenyen, ez volt az egyik. De volt klasszik is, rengeteg kategória.” – mesélte Brenner Róbert pizzaszakács a TV2 Mokka című műsorában.

A magyar csapat először vett részt a pizza-világbajnokságon.

„Fantasztikus élmény volt, jó volt a fogadtatás a zsűri, a kemence segédek részéről is, akik ott voltak, mindenki örült, hogy eljöttünk Magyarországról. Csaknem 1500 km-t utaztunk, hogy odaérjünk. Mindenki segített, támogatott minket. Jól éreztük magunkat, mindenki segítőkész volt és a versen gördülékeny volt.”mondta el Balázs Attila.

A csapat harmadik tagja Stella Muntyán is fantasztikus sikereket ért el kategóriájában, a klasszikában. 37- helyen végzett a pizzája, ami óriási eredmény.

„Előttem csak olaszok és csak férfiak értek el helyezést. Abban a kategóriában én voltam a legjobb nő.”

@stellaspizzachef

Sziasztok! Nem fogok szerénykedni , kimondhatatlanul boldog vagyok. A hivatalos oldalra fekerültek a 9. Campionato Mondiale PIZZA DOC – 9.DOC Pizza Világbajnokság eredményei. Classica kategóriában 108 versenyzőből 37. helyezett lettem. Előttem csak fiúk vannak. Álmomban sem mertem gondolni, hogy ez velem megtörténik! Köszönöm a szurkolást!❤️🍕🇮🇹🙋‍♀️🤌🇭🇺#hungary #capacciopaestum #foryoupage #campionatomondialepizzadoc2023 #takarodjonforyouba #foryou #nekedbelegyen❤️ #pizzaclassica #pizzanapoletana#pizzaiola

♬ Kings & Queens – Ava Max

Forrás: campionatomondialepizzadoc.it, Tik-tok, TV2

Facebook oldalunk: ITT>>>

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük